Ο Ξενώνας

Ο Ξενώνας

Karavitis Ksenonas

Απολαύστε τη διαμονή σας
σ' ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον!

Ο ξενώνας Καραβίτης βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, στις πλαγιές του όρους Βόρα – Καιμακτσαλάν, λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία. Πρόκειται για έναν πετρόκτιστο ξενώνα με 6 δωμάτια τα οποία διαθέτουν κεντρική θέρμανση, μπάνιο, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ψυγείο, καφετιέρα, τοστιέρα, τζάκι και τηλεόραση.

 

Βρισκόμαστε στην βορειοδυτική πλευρά του οικισμού σε υψόμετρο 1200 μέτρων, με θέα σε όλη την περιοχή! Θα μας βρείτε εύκολα διασχίζοντας τον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο του χωριού και πάνω από την κεντρική πλατεία ή αν επιλέξετε την περιφερειακή είσοδο στρίβοντας δεξιά πριν μπείτε στο χωριό.

 

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα πολλά αξιοθέατα της περιοχής. Το πιο σημαντικό είναι το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα μακριά από τον ξενώνα και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της χώρας μας. Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει καλύτερα το τόπο μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως σκι, πεζοπορία, ιππασία και κωπηλασία στη λίμνη της Βεγορίτιδας, αλλά και να οργανώσει εκδρομές προς το Νυμφαίο, την Καστοριά και τις Πρέσπες.

 

Μέσα στον οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου μπορεί κάποιος να βρει πληθώρα από παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια  και να δοκιμάζει την ξακουστή παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής. Υπάρχουν τέλος πολλά καφέ, μπαρ και κλαμπ όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του και να διασκεδάσει ξέφρενα στο πιο κοσμικό χωριό της Μακεδονίας.

Κουζίνα

Ψυγείο

Μπάνιο

Θέρμανση

Τζάκι

TV

Free Wi-Fi

Parking

back to top